Locatie en speeltijden

Locatie:
      Sporthal de Stigt
      Kapelstraat 100 te Uden

  Wedstrijd op zaterdag
    Sporthal Udens College
              sector HAVO/VWO
    Schepenhoek 101
    5403 GA Uden
              Kaart

Speeltijden:
      Bad-Mini-ton
      Jeugd
      Senioren

Winnaar Grote Clubactie
Jeugdteam 5 kampioen
Jeugd badminton op park Hoeven
Sinterklaasfeest voor de Jeugd
Einde seizoen Jeugd

Senioren

Bij BC Slamis '67 wordt door de senioren gespeeld op verschillende niveaus, van beginner tot competitiespeler, van jong tot gevorderde leeftijd. Er zijn spelers die alleen komen om een shuttletje te slaan, anderen spelen ook graag wedstrijden in competitieverband. Dat gebeurt bij zowel de Brabantse Badminton Federatie (BBF) als bij de Dorpencompetitie. De Bossche Badminton Federatie is een badmintonbond met 29 aangesloten verenigingen in de regio Den Bosch. De Dorpencompetitie is een initiatief geweest in het “land van Cuijk” met teams uit die regio; dat is inmiddels uitgebreid met onze vereniging en andere clubs in de regio Uden.

Bij de BBF wordt op verschillende niveaus gespeeld. Elk niveau heeft zijn eigen poule, met teams van verschillende verneigingen. Jaarlijks organiseert de BBF twee competities waarin spelers strijden om het kampioenschap: de najaarscompetitie (september t/m december) en de voorjaarscompetitie (januari t/m mei). Wedstrijden worden gespeeld op de speeltijd van het thuisspelende team, vaak op doordeweekse avonden. Elke aangesloten vereniging bevindt zich in een straal van 40 km vanaf Den Bosch.

Bij de Dorpencompetitie wordt op verschillende niveaus wedstrijden gespeeld. Elk niveau heeft zijn eigen poule. In elke poule zitten teams van verschillende verenigingen. Er worden uit en thuis wedstrijden gespeeld. Aan het eind van het Dorpencompetitieseizoen (eind maart) wordt een afsluitend toernooi gespeeld in de sporthal in Mill. Hieraan kan als team vrijblijvend deelgenomen worden.

Aan het eind van het seizoen wordt onder de leden geïnventariseerd wie er in het volgende seizoen mee wil doen aan wedstrijden in competitieverband bij de BFF of de Dorpencompetitie. Daarna worden er teams samengesteld waarbij gelet wordt op het niveau van de spelers. Vervolgens wordt door het wedstrijdsecretariaat teams samengesteld om te spelen bij de BBF of de Dorpencompetitie. De teamindeling van dit seizoen staat op de pagina over de wedstrijden.

Het wedstrijdsecretariaat zorgt ervoor dat gedurende het jaar alles op tijd wordt geregeld. Vragen over de wedstrijden kan je ook bij hen kwijt. Meer informatie staat op de pagina wedstrijdsecretariaat.

Om de basistechnieken te leren of juist te verbeteren kan bij Slamis ook training gevolgd worden. Meer informatie hierover vind je op de pagina over de training.

Overige activiteiten voor senioren:
♦ Gezelligheidswedstrijden: 3 – 4 keer per jaar een toernooi/samenspel met leden binnen de eigen vereniging.
♦ Gasttoernooi: niet-leden spelen samen met leden een paar sporttieve badmintonwedstrijden
♦ Uitwisseling met andere clubs in de regio: vrijwillige aanmelding om met andere leden tegen een andere club te spelen.
♦ Jaarlijkse Clubkampioenschappen.
♦ Meppen en Happen toernooi incl. Nieuwjaarsborrel.
♦ Jaarfeest.